aiRFürste
PPL and beyond

Training voor uw partner

Recreatief vliegen doe je graag met z’n tweeën. Bestemming bepalen, route plannen, het luchtruim verkennen, vliegpassie delen, ergens wat eten en drinken,  dát is pas genieten. Maar zeg eens eerlijk, met wie vliegt u? Zo nu en dan met vrienden die ook een keertje mee willen, maar toch eigenlijk altijd met een gebrevetteerde mede-vlieger? En uw partner? Kijkt uw partner u glazig aan als u vol enthousiasme vertelt over carburateur ijs, lage wolkenbasis, circuit en een 360?

Als uw partner meevliegt, kan het zijn dat hij/zij zich al snel gaat vervelen, in slaap valt of gaat lezen. Of uw partner wordt luchtziek door de onbekende vliegbewegingen. Of de angst slaat toe, want stel dat er wat gebeurt, dat is niet ondenkbaar.  Het zou jammer zijn als u daardoor nooit samen vliegtochten maakt.

Het kan anders! 

aiRFürste biedt uitkomst met de vliegtraining voor partners!
Verveling, luchtziekte en angst zijn verleden tijd. En als u, hoe onwaarschijnlijk het mag klinken, niet in staat bent om uw vliegtuig veilig te landen zal uw partner het moeten en kúnnen doen!

Het doel:
Uw partner betrekken bij uw hobby zodat u samen actief het luchtruim kunt verkennen. Bekend raken met radiocommunicatie, zelf het gevoel ervaren van starten, landen en bochten maken. Maar ook: sámen de bestemming uitzoeken en de weersomstandigheden bekijken.

De theorie:
Een beknopte theoriecursus voor de partner waarin  de basis van het vliegen wordt behandeld: vlieginstrumenten en bediening, meteorologie en navigatie. Dit kan op een dag in het weekend.

De praktijk:
De praktijk omvat 5 vlieglessen. Om vertrouwd te raken met het besturen van een vliegtuig wordt eerst aandacht besteed aan horizontaal vliegen en het maken van bochten. De volgende 3 lessen worden doorgebracht in het circuit om zo het starten en landen te oefenen, met de nadruk op het landen!

Om uw partner bij het vliegen te blijven betrekken en om uw werkdruk te verlagen, bestaat er voor uw partner de mogelijkheid om via aiRFürste Radiotelefonie training (RT)te volgen.

Kosten:
Theorie:  € 100,- één dag (inclusief koffie, lunch en hand-outs).
Vlieglessen: €  1.050,-  voor  5 vlieglessen van 60 minuten, inclusief instructie, exclusief landingen. De prijzen zijn gebaseerd op een Cessna C150  (voor een C172 geldt een toeslag van € 20,- per uur).

Kortom:
Geniet samen met uw partner van de wonderen van het vliegen! Laat uw partner zich aanmelden via het aanmeldformulier op de site
www.airfurste.nl of stuur een e-mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  onder vermelding van "Training voor uw partner".