aiRFürste
PPL and beyond

RT Praktijk cursus online VFR/IFR

Online RT praktijk cursus in 6 lesavonden en examen vanaf je eigen pc thuis. Inclusief examen voor

€ 355,-

Vliegen is fantastisch, maar dat hoeven wij je niet meer te vertellen!
De spanning, de kick, de eerste solo. Niet te evenaren!  Alles komt tegelijk:  checks, snelheid, hoogte, instrumenten, én andere vliegtuigen! Communicatie is van levensbelang  in de luchtvaart, vandaar dat vliegschool aiRFürste veel aandacht besteedt aan communicatie tussen vlieger en toren en vliegers onderling. Ook voor de zwevers en de snorvliegers!


Vliegschool aiRFürste verzorgt zelf de theorie- en praktijklessen en is door het IVW bevoegd om het RT-examen te toetsen. 

Doel van de cursus:

Opleiden tot het examen RT-praktijk. Met deze RT-cursus oefen je tijdens de  6 lessen allerlei situaties die je op de grond en in de lucht kan tegenkomen. Je leert je goed voor te bereiden op de standaard gesprekken tussen jou en de toren, zoals het opvragen en op de juiste wijze herhalen van aerodrome informatie. Maar je leert ook alert te zijn op berichten van andere vliegers of onverwachte instructies vanuit de toren die voor jou relevant kunnen zijn.  Denk je eens in wat er kan gebeuren als je niet hebt gehoord dat door de veranderende wind het circuit is omgedraaid!

Het examen:
Het examen wordt afgenomen door de instructeur waarmee je hebt geoefend tijdens de online lessen. De instructeur bepaalt of de 6 lessen voldoende zijn afgesloten en of de cursist mag deelnemen aan het RT-praktijkexamen. Elke cursist die examen mag doen, krijgt een datum en tijdstip door wanneer hij/zij kan inloggen om het examen af te leggen.


Inhoud van de cursus:

  • ·         6 online lesavonden van 2 uur
  • ·         Een cursusboek  met approach kaarten
  • ·         Software voor het installeren van de radio en transponder

Benodigdheden voor de cursus:

  • ·         Een computer waarop Team Speak is geïnstalleerd. De software kan op de meeste systemen draaien. De radio app draaid nog niet op een Apple. Dit zal in de nabije toekomst wel mogelijk zijn.
  • ·         Koptelefoon met microfoon
  • ·         Actuele VFR kaart/ IFR enroute/approach kaarten
  • ·         Pen en papier om notities te maken

    RtApp mainWindow a RT applicatie

Opzet van de cursus:
De cursus wordt online gegeven dus dat scheelt reistijd!  Het gesprek zal via Internet verlopen met meerdere cursisten tegelijk.  Dit vereist veel discipline en een rustige  omgeving.

Na het inloggen verschijnt op je monitor een transponder en een radio. Elke cursist krijgt een virtuele vlucht  van A naar B via C uit te voeren  aan de hand van oefeningen uit het cursusboek. De instructeur speelt de rol van verkeersleider die tussendoor verschillende opdrachten  aan de cursisten geeft of informatie verzoekt.  Door met de muis op de verschillende knoppen te drukken veranderen de codes en/of frequenties. Er hangen tijdens de les meerdere vliegers in de lucht dus ook hier moet je op je beurt wachten  voordat je de zendknop indrukt!

Aantal deelnemers:
Het aantal cursisten per sessie is minimaal 2 en maximaal 6.

Kosten:
De kosten voor deze cursus zijn € 355,-, inclusief examen. Voor IFR zijn de kosten € 380,-.
Zie de Algemene Voorwaarden.


Startdatum:
Wordt in overleg vastgesteld, en is dus op elk moment mogelijk.


Aanmelden kan via het aanmeldformulier of via
e-mail:  
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.