aiRFürste
PPL and beyond

Kerstvlucht 11 december 2011

 
De eerste themavlucht georganiseerd door aiRFürste is een feit. Het weer was gelukkig goed na la die mist in November en stormachtig weer afgelopen week.
Om 08:00 uur druppelde de eerste vroege vogels binnen op de Arendweg 33. Dat was even wennen zo vroeg maar al gauw begon het drukker te worden en na de koffie en kerstkoekjes ging iedereen naar hun kist. De PH-ARJ vertrok als eerste. Voor de PH-ALI duurde het wat langer om bij de kist te kunnen komen vandaar dat zij als laatste vertrokken.
Zelf vloog ik samen met Orlando met de Rolce Royce onder de lichte vliegetuigen, de SR20 Cirrus. Als een soort AWACS vlogen we boven iedereen snel richting EDWO.
Onderweg hoorde ik de PH-ARJ met Sakil en Leon aan Dutch Mill melden dat ze terug moesten wegens een probleem met de radio. Zo jammer dat ze niet door konden vliegen, techniek blijft je verassen. Alles is verder goed gegaan en de volgende keer zijn ze er bij.
Op EDWO stonden Peter, Hilde en Roeland ons op te wachten en om de soeplese en snelheid van de SR20 te demonstreren maakte ik nog een low pass met de nadruk op low.
De haven meester ter plekke kreeg bijna een beroerte want zoveel vliegtuigen op zondag ochtend kon hij niet helemaal bijbenen.
Jasper van Riel maakte het helemaal spannend toen hij nogal hard binnen kwam en met rookende banden aan het eind tot stilstand kwam.
11.45 zaten we met z'n allen in de bus, ook hier grote verbazing bij mensen die normaal in een lege bus stappen maar nu naar een plekje moesten zoeken, onderweg naar de kerstmarkt.
Op de kerstmarkt werden we verwelkomd door een mix van geuren. Glühwein, geroosterde nootjes, gebraden ham, gebakken vis, poffertjes en worst.
Om 1330 zaten we weer in de bus opweg naar het vliegveld. Gezien de wind hadden we unamiem besloten op tijd te vertrekken rekening houdend met vliegtuigen met een lagere snelheid.
Onderweg hebben we met de PH-PDN (Roeland) een ppaar zeer fraaie air to air foto's gemaakt. Binnenkort komt er een link met foto's.
Voor donker was iedereen binnen waar de glühwein klaar stond en nu kon iedereen het glas heffen op een gezellige dag.
Missie geslaagd zou ik zeggen!

link naar een paar foto's:
 
IMG 8659a