aiRFürste
PPL and beyond

Paasvlucht 1 april 2013


De Paasvlucht editie 2013 was een groot succes, veel deelnemers, leuk veld en het weer was gewoon super.

Naarmate de datum van 1 april dichterbij kwam bleef het weer slecht, winters en veel wind. Drie dagen voor de vlucht een vliegtuig defect. Een mayday over de mail en gelukkig konden de onfortuinlijke vliegers mee, Johan vloog met mij mee in de PH-ALI en Lars kon met Peter mee in de C182. Een dag voor de
vlucht, sleutel kwijt van een vliegtuig, weer een Mayday ter plekke en gelukkig kon Peter met Joost mee in een race paard de SR20 en Frank met Arie in een meer clasieke Turbo Arrow.
 
De bestemming is tot het laatste moment geheim gebleven, ondanks de vele speculaties, en bleek Trafficport Venlo (www.trafficport.nl/home) te zijn. Erg leuk, want nog geen van de vliegers was daar eerder geweest.

Een voor een landen de vliegtuigen op Venlo (600 meter baan dat meer op een parkeerplaats lijkt) en allemaal netjes.

De lunch was uitgebreid klaar gezet en iedereen kon aanvallen. Een team heeft een foto van de drie eieren laten zien, de opdracht van vandaag, waarvoor chapeau.

11 kisten op Trafficport Venlo

Na de lunch vloog iedereen op eigen navigatie terug naar Lelystad waar we onder het genot van een drankje nog konden napraten in een echt lente zonnetje.
Al met al begint het seizoen goed. Op naar de volgende themavlucht.

Filmpje!!!

http://www.youtube.com/watch?v=xMBBq42IsQ4&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=KQUUZtoIYuA&feature=player_embedded#t=0